ד״ר אלון שאב

מתאם החוג למוסיקולוגיה

s200 alon.schab

מוסיקולוג, מלחין ונגן חליליות. אלון סיים את לימודי התואר הראשון באקדמיה למוסיקה ולמחול (קומפוזיציה וחלילית) וכן את התואר השני (בקומפוזיציה). כעמית "אשר" הוא כתב את עבודת הדוקטור במוסיקולוגיה תחת הדרכתו של מרטין אדאמס בנושא הטכניקה הקומפוזיטורית ביצירותיו הכליות המוקדמות של הנרי פרסל. הוא חבר מועצה ב"אגודת פרסל" הבריטית, והוא עורך-שותף של האופרה "המלך ארתור" עבור המהדורה הכוללת של יצירות פרסל. מאז 2012 נמנה אלון על סגל החוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה. "פרוייקט המעבדה המוסיקולוגית", שהגה יחד עם ד"ר דן פלדמן (החוג למדעי המחשב) ושמקדם הכשרה ב"מוסיקולוגיה דיגטלית" עבור סטודנטים בשני החוגים, מקבל את מימון הקרן למדעי הרוח לשנים 2016-2019.

פרופסור אפרים לב

מתאם התכנית בחוגי בית הספר להיסטוריה

DSCF0967 1

אני פרופסור מן המנין בחוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה ומכהן גם כראש המחלקה ללימודים הומניסטיים ואומניות בטכניון. מחקרי מתמקדים בהיסטוריה של הרפואה והרוקחות במזרח התיכון, במיוחד בתקופת ימי הביניים וראשית העת החדשה. כהיסטוריון וביולוג אני נוקט בגישה מחקרית רב- תחומית המשלבת בין תחומי ידע ושיטות מחקר בהיסטוריה, ארכאולוגיה וביולוגיה. בעשור האחרון אני עוסק בעיקר בחקר הרפואה והרוקחות הערבית התיאורטית והפרקטית כאשר הגניזה הקהירית משמשת לי ולקבוצת המחקר שהקמתי כמקור ראשוני עיקרי.

ד"ר עלי חוסיין

מתאם החוג לשפה וספרות ערבית

ALI

ד"ר עלי חוסיין, מרצה בכיר בחוג, חוקר שירה ערבית קלסית ומעורב בשני פרוייקטים משותפים עם החוג למערכות מידע. הראשון הוא פרוייקט שנקרא "מאגר לריטוריקה ערבית". מטרתו לנתח בצורה אוטומטית את האלמנטים הריטוריים בשירה הערבית הקלסית. בפרוייקט מעורבים פרופ' צביקה קופליק מהחוג למערכות מידע, והתלמיד המפתח את התוכנה -  פאוזי אבו אל-היג'א. מטרת הפרוייקט השני לזהות את מחברו של שיר מסוים, ואת התקופה שהשיר אליה משתייך. זו עבודת מחקר שכותבת אותה גב' נארימאן מח'ול, מהחוג למערכות מידע, ובהדרכת פרופ' צביקה קופליק וד"ר עינת מינקוב.

ד"ר גמבש גיל

מתאם התכנית בחוג לציוויליזציות ימיות

gilgamb

ד״ר גיל גמבש הוא הוא היסטוריון של העת העתיקה, המתמקד במגוון היבטים של אימפריאליזם ים תיכוני, ובאופן בו השפיע התווך הימי על התנהלותן של אימפריות אזוריות. הוא ראש החוג לציוויליזציות ימיות, ראש המכון ללימודי ים וראש המרכז לחקר ההיסטוריה של הים התיכון. קורות חיים ניתן למצוא בדף האקדמיה של ד״ר גמבש:

Gil Gambash | University of Haifa - Academia.edu

ד״ר יובל בן בסט

מתאם התכנית בחוג ללימודי המזרח התיכון

ד"ר יובל בן-בסט הוא מרצה בכיר בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת חיפה שם הוא מלמד היסטוריה עות'מאנית ותורכית. הוא השלים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטת שיקאגו בשנת 2007, במחלקה ללימודי הצוויליזציה והשפות של המזרח התיכון. מחקרו מתמקד בפטיציות אשר נשלחו מארץ-ישראל לבירה העות'מאנית איסטנבול במאה ה-19, האוכלוסייה הכפרית של ארץ-ישראל במאה זו, ראשית הסכסוך היהודי ערבי, מהפכת התורכים הצעירים ב-1908, מלחמת העולם הראשונה בלבנט, ומפות עות'מאניות.

ד״ר קרן עמרי

מתאמת התכנית בחוג לשפה וספרות אנגלית

keren omry

קרן עמרי היא מרצה ללימודים אמריקניים בחוג לשפה וספרות אנגלית. עיקר תחומי המחקר וההוראה עוסקים בתאוריות על העכשווי, מדע-בדיוני ופוסטהומניזם, טרנסלאומיות ואסטתיקת פוסט 9.11, וספרות אפרו-אמריקאית. פרסומים עיקריים כוללים:

Cross-Rhythms:Jazz Aesthetics in African-American Literature(Continuum, 2008); “Bodies and Digital Discontunes: Posthumanism, Fractals, and Popular Music in the Digital Age”(2016) and ““A Capital Alternative: Alternativity and Fiction in 21stc. Capitalism” (2016).